hey cutie ♥ gratis verzending vanaf €40,- ♥ verzending €2,95 (NL) €3,95 (BE) ♥ levering binnen 1-3 werkdagen

Pleasure School: De gezondheidsvoordelen van seks

Seks is mega goed voor je gezondheid! Het is een lichamelijke inspanning die allerlei voordelen met zich meebrengt. Zo word je er gelukkiger van, heb je minder stress en verbetert het ook nog je slaapritme en immuunsysteem!

Seks is goed voor je gezondheid. En niet gewoon een beetje, het is echt mega gezond. Vrijen kan beschouwd worden als een lichamelijke inspanning van gematigde intensiteit. Dat situeert zich zo ongeveer tussen wandelen en rustig joggen. Die wekelijkse aanbeveling van 150 minuten fysieke inspanning aan gematigde intensiteit klinkt toch wel een stuk plezanter zo?! Je verbrandt calorieën en werkt aan je conditie en dat zonder dat je dure sportschoenen hoeft te kopen. 

Naast de fysieke gezondheid, wordt ook de mentale gezondheid geboost door seks. Er bestaat een verband tussen vaker vrijen en een goede geestelijke gezondheid. Hieronder som ik maar al te graag een aantal gezondheidsvoordelen van seks voor je op;

 1. Seks maakt je gelukkiger (en je relatie beter)!

De biochemische stoffen die worden vrijgegeven tijdens seks en het orgasme beïnvloeden onze stemming op een positieve manier. Het is dus echt zo dat je je gelukkiger voelt na een vrijpartij. Ze zorgen voor een gevoel van vertrouwen, hechting en verbondenheid. Het knuffelhormoon, oxytocine, zorgt voor dit gevoel. Voor, tijdens en na de bevalling maken vrouwen ook extra oxytocine aan, zodat ze op een natuurlijke manier beter met de pijn om kunnen én zich extra aan hun kind kunnen hechten. De hormonen die vrijkomen tijdens seks, zorgen voor het gelukkige en ontspannen gevoel na het orgasme. 

 • Van seks slaap je beter

Uit een onderzoek (2019) bleek dat de kwaliteit van de slaap beter was wanneer iemand een orgasme had voor het slapengaan. Ook in slaap vallen ging vlotter. Dit geldt trouwens ook voor masturbatie!

 1. Je hebt minder stress als je seksueel actief bent

En niet alleen seks, zelf knuffelen en elkaars hand vasthouden kan er al voor zorgen dat je stress en bloeddruk zakken. Deelnemers uit een schots onderzoek hielden gedurende enkele weken een dagboek bij van hun seksuele activiteiten (ging over seks met penetratie, zonder penetratie en masturbatie). Tijdens deze periode werden ze regelmatig vrijgesteld aan stressvolle gebeurtenissen (ingewikkelde testen en spreken voor een publiek). De deelnemers met de minste seksuele activiteit hadden de hoogste toename in bloeddruk en stressgevoelens. Deelnemers die vaker seks hadden, hadden een opmerkelijk lagere bloeddruk en lagere stressniveaus.

 1. Seks vermindert pijn

Menstruatiekrampen? Hoofdpijn? Spierpijn? Niet fijn, maar goed nieuws! Bij seks komen de hormonen serotonine, oxytocine (= het knuffelhormoon) en endorfine (= gelukshormoon) vrij. Deze zouden helpen de pijn te verlichten. Hormonen kunnen prachtige dingen doen, en er dus ook voor zorgen dat je na seks of een orgasme minder last hebt van hoofdpijn, menstruatiepijn of spierpijn! 

 1. Seks versterkt je immuunsysteem

Uit een Brits onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig (zo’n 1 a 2 keer per week) seks hebben, een hoger niveau van Immunoglobuline A (IgA) in hun bloed hebben dan mensen die minder vaak seks hebben. Immunoglobuline A beschermt je tegen bacteriën en virussen die je ziek maken. Een opmerkelijk resultaat van dit onderzoek is dat het niveau van IgA terug daalde vanaf het moment dat de deelnemers meer dan 3 keer per week seks hadden.

 1. Seks versterkt je bekkenbodemspieren

Tijdens de seks train je je bekkenbodemspieren. Deze spieren zijn veel belangrijker dan ze op het eerste zicht lijken, ze zijn namelijk verbonden met je blaas. Als deze spieren te slap zijn, kunnen ze ervoor zorgen dat je ongewild urine verliest. Het stevig houden van je bekkenbodemspieren is dus maar al te belangrijk wanneer je incontinentie wil vermijden. Bij een orgasme trekken deze spieren samen en worden ze sterker. Hoe sterker deze spieren, hoe intenser een orgasme kan worden! Trainen maar 😉

P.S. Na het lezen van deze blog toe aan een nieuw hoogtepunt? Bekijk dan eens onze shop!

< previous hot news

next hot news >

There is a new player in town!

Wij geloven in glijmiddel; heel erg goed glijmiddel. Wat onze glijmiddel zo bijzonder maakt? Het heeft exact de juiste textuur, verpakt in een mooi flesje, en is makkelijk te gebruiken door het handige doseer pompje. Let’s Peep zegt: Let’s get ‘down’ to business!

Maar, onze honger naar meer spetterende producten is nooit gestild. Dus je kunt er de donder op zeggen dat je hier in de toekomst meer moois kunt vinden.

 • Let’s Peep Glijmiddel

  21,95
  In winkelmand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De gezondheidsvoordelen van seks