hey cutie | gratis verzending vanaf €50,- | verzending €4,95 (NL) €6,95 (BE) | levering binnen 1-3 werkdagen 

Body & Mind: De gezondheidsvoordelen van seks

Seks is mega goed voor je gezondheid! Het is een lichamelijke inspanning die allerlei voordelen met zich meebrengt. Zo word je er gelukkiger van, heb je minder stress en verbetert het ook nog je slaapritme en immuunsysteem!

De gezondheidsvoordelen van seks
Photo courtesy of Goop

Seks is goed voor je gezondheid. En niet gewoon een beetje, het is echt mega gezond. Vrijen kan beschouwd worden als een lichamelijke inspanning van gematigde intensiteit. Dat situeert zich zo ongeveer tussen wandelen en rustig joggen. Die wekelijkse aanbeveling van 150 minuten fysieke inspanning aan gematigde intensiteit klinkt toch wel een stuk plezanter zo?! Je verbrandt calorieën en werkt aan je conditie en dat zonder dat je dure sportschoenen hoeft te kopen.

Naast de fysieke gezondheid, wordt ook de mentale gezondheid geboost door seks. Er bestaat een verband tussen vaker vrijen en een goede geestelijke gezondheid. Hieronder som ik maar al te graag een aantal gezondheidsvoordelen van seks voor je op;

Seks maakt je gelukkiger

De biochemische stoffen die worden vrijgegeven tijdens seks en het orgasme beïnvloeden onze stemming op een positieve manier. Het is dus echt zo dat je je gelukkiger voelt na een vrijpartij. Ze zorgen voor een gevoel van vertrouwen, hechting en verbondenheid. Het knuffelhormoon, oxytocine, zorgt voor dit gevoel. Voor, tijdens en na de bevalling maken vrouwen ook extra oxytocine aan, zodat ze op een natuurlijke manier beter met de pijn om kunnen én zich extra aan hun kind kunnen hechten. De hormonen die vrijkomen tijdens seks, zorgen voor het gelukkige en ontspannen gevoel na het orgasme.

Van seks slaap je beter

Uit een onderzoek (2019) bleek dat de kwaliteit van de slaap beter was wanneer iemand een orgasme had voor het slapengaan. Ook in slaap vallen ging vlotter. Dit geldt trouwens ook voor masturbatie.

Minder stress

En niet alleen seks, zelf knuffelen en elkaars hand vasthouden kan er al voor zorgen dat je stress en bloeddruk zakken. Deelnemers uit een schots onderzoek hielden gedurende enkele weken een dagboek bij van hun seksuele activiteiten (ging over seks met penetratie, zonder penetratie en masturbatie). Tijdens deze periode werden ze regelmatig vrijgesteld aan stressvolle gebeurtenissen (ingewikkelde testen en spreken voor een publiek). De deelnemers met de minste seksuele activiteit hadden de hoogste toename in bloeddruk en stressgevoelens. Deelnemers die vaker seks hadden, hadden een opmerkelijk lagere bloeddruk en lagere stressniveaus.

Seks vermindert pijn

Menstruatiekrampen? Hoofdpijn? Spierpijn? Niet fijn, maar goed nieuws! Bij seks komen de hormonen serotonine, oxytocine (= het knuffelhormoon) en endorfine (= gelukshormoon) vrij. Deze zouden helpen de pijn te verlichten. Hormonen kunnen prachtige dingen doen, en er dus ook voor zorgen dat je na seks of een orgasme minder last hebt van hoofdpijn, menstruatiepijn of spierpijn!

Immuunsysteem

Uit een Brits onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig (zo’n 1 a 2 keer per week) seks hebben, een hoger niveau van Immunoglobuline A (IgA) in hun bloed hebben dan mensen die minder vaak seks hebben. Immunoglobuline A beschermt je tegen bacteriën en virussen die je ziek maken. Een opmerkelijk resultaat van dit onderzoek is dat het niveau van IgA terug daalde vanaf het moment dat de deelnemers meer dan 3 keer per week seks hadden.

Bekkenbodemspieren

Tijdens de seks train je je bekkenbodemspieren. Deze spieren zijn veel belangrijker dan ze op het eerste zicht lijken, ze zijn namelijk verbonden met je blaas. Als deze spieren te slap zijn, kunnen ze ervoor zorgen dat je ongewild urine verliest. Het stevig houden van je bekkenbodemspieren is dus maar al te belangrijk wanneer je incontinentie wil vermijden. Bij een orgasme trekken deze spieren samen en worden ze sterker. Hoe sterker deze spieren, hoe intenser een orgasme kan worden! Trainen maar 😉

We love these products!

Toe aan iets spannends?

 

Satisfyer | Sexy Secret Panty Vibrator

Als je het nog wat spannender wil maken kan je de de Secret Panty Vibrator proberen. Dankzij de magnetische sluiting klik je hem makkelijk vast in je slipje, waar hij voor krachtige, fluisterstille trillingen zorgt.

39,95
Hands-free

 

Eva II | Dame Products

Onze nieuwste aanwist! De couple vibrator Eva II van Dame Products. Eva II is ontworpen voor partnerseks en heeft flexibele "vleugels" die bedoeld zijn om onder de schaamlippen te worden gevouwen om de vibrator op zijn plaats te houden, zodat alle handen vrij zijn om te doen wat je maar wilt. 

144,95

Peep your inbox

Schrijf je in voor onze love letters en ontvang 5% korting op je bestelling!

Let's Peep picks

FeelzToys Lea Rabbit Vibrator

FeelzToys | Lea Rabbit Vibrator

Prijs €79,95. Lea biedt G-spot stimulatie én externe stimulatie van de clitoris. Geniet voor een lange tijd probleemloos van gewenste vibraties door de sterke oplaadbare batterij die wel 2 uur meegaat. De motoren van de Lea Rabbit Vibrator zijn uitgerust met fluistertechnologie, dat betekent geen nare geluiden en optimale discretie. Een combinatie van design en uitgebreide vibratie zorgt voor ultiem genot. Lea is 100% waterdicht en daarmee geschikt voor gebruik onder water. Vibrate away…

Dame Products | Pom Flexibele Vibrator

Prijs €94,95. De Pom vibrator past zich helemaal aan aan jouw behoeftes. Gemaakt van zijdezachte siliconen van medische kwaliteit, deze vibrator is 100% waterproof. Deze stille vibrator is zacht, flexibel en buigt zich naar al je wensen met maar één doel. Ultiem genot. Pom is flexibel genoeg om zich aan te passen aan elke beweging die jij wil. Pom is ergonomisch, klein en nestelt zich perfect in de palm van je hand. Gewoonweg place, click en climax….

Let's Peep glijmiddel

Let’s Peep | Waterbasis Glijmiddel 100 ml

Prijs 21,95. Online glijmiddel kopen? Ons glijmiddel is favoriet tussen de lakens en elke andere plek waar jij je lusten botviert. Het glijmiddel is op waterbasis en zit in een flesje van 100 ml, perfect te combineren met je vrouwvriendelijke seksartikelen én het is smaakloos. Dat betekent zacht voor je huid, en voor die van je partner. Door de perfecte samenstelling van ingrediënten is vlekkeloos plezier gegarandeerd. Let’s Peep glijmiddel heeft alle eigenschappen die vrouwen belangrijk vinden: droogt niet snel in en is ideaal voor massage, kneden, strelen en aaien. What not to love?

Read. Shop. Explore.

Peep tips: FeelzToys Lea Rabbit Vibrator —

Peep tips: FeelzToys Lea Rabbit Vibrator

De Lea Rabbit Vibrator is met liefde en aandacht ontworpen voor externe stimulatie van de clitoris en ongekende interne stimulatie van de G-spot. Als je graag dubbel zoveel stimulatie ervaart, zonder er zelf heel veel moeite voor te doen is deze Vibrator the toy of your dreams.

Pleasure School: 5 kwaliteiten van een seksueel krachtige vrouw

Pleasure School: 5 kwaliteiten van een seksueel krachtige vrouw

Wanneer je als vrouw niet verbonden bent met je seksualiteit, door afwijzing of trauma, is diezelfde seksualiteit vaak verbonden met schaamte, schuld of angst. Je merkt het verschil zelf vaak al, hoe verbonden was je met je seksualiteit als kind? En nu als vrouw? Vrouwen worstelen vaak om krachtig te zijn in het leven – als het gaat om het uiten van ideeën of creativiteit; maar ook in relaties of carrière.

Pleasure School: Zelfverzekerd in de slaapkamer

Pleasure School: Zelfverzekerd in de slaapkamer

Als mens is het normaal dat we ons niet altijd zeker voelen bij alles wat we in ons leven doen. Van onze prestaties op het werk tot onzekerheid over ons lichaam, het is een constante strijd die we vaker voeren dan we waarschijnlijk zullen toegeven. Maar als er een plek is waar onzekerheid al helemaal vaak een rol speelt, dan is het wel in de slaapkamer. En dan durven we er vanwege het taboe ook niet eens over te praten, zucht…

Pleasure Verhalen Het Schoolplein

Pleasure Verhalen: Het schoolplein

Dit verhaal is geschreven door de schrijfster van Hemelse Ketterij. Een platform waar verhaaltjes voor het slapengaan niet meer alleen voor kinderen zijn!

Let's Peep Pleasure Verhalen Living the fantasy (deel 2)

Pleasure Verhalen: Living the fantasy – deel 2

Na een relatie van 20 jaar en twee keer een burnout voelt Luna (bijna 40, 2 dochters van 12 en 10 en bizar gelukkig in de liefde) dat er nog zoveel te ontdekken valt. Ze besluit haar intuïtie te volgen en gehoor te geven aan haar fantasieën, verlangens en interesses. Volg haar ontdekkingsreis op het gebied van seksualiteit, spiritualiteit en gezondheid.

Peep tips: Satisfyer Sexy Secret Panty Vibrator

Heb jij ook behoefte aan wat spanning in- en buiten de slaapkamer? Ben je opzoek naar een vibrator die je wel de juiste stimulatie geeft maar waarbij je niet continu met je hand moet bijstellen om de juiste plekjes te raken? Dan is de Sexy Secret Panty Vibrator zeker wat voor jou!

There is a new player in town!

Wij geloven in glijmiddel; heel erg goed glijmiddel. Wat onze glijmiddel zo bijzonder maakt? Het heeft exact de juiste textuur, verpakt in een mooi flesje, en is makkelijk te gebruiken door het handige doseer pompje. Let’s Peep zegt: Let’s get ‘down’ to business!

Maar, onze honger naar meer spetterende producten is nooit gestild. Dus je kunt er de donder op zeggen dat je hier in de toekomst meer moois kunt vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *