hey cutie | gratis verzending vanaf €50,- | verzending €4,95 (NL) €6,95 (BE) | levering binnen 1-3 werkdagen 

Body & Mind: Hoe journaling jou kan helpen!

Een journal bijhouden is niet langer ouderwets. Het is iets wat wij van Let’s Peep aanmoedigen! Ja, het is waar. Journaling doet namelijk meer dan alleen helpen je herinneringen vast te leggen. Wat vertellen je alles over de voordelen van het bijhouden van een journal.

Body & Mind: Hoe journaling jou kan helpen!
Photo courtesy of @kylefromthenorth

Vraag het aan een doorgewinterde journaler en ze zullen je vertellen dat een dagboek meer is dan een notitieboekje. Het is een overlevingshulpmiddel, een meditatiebeoefening en een verslag van een leven, alles in één. Journaling maakt structuur, overzicht en helderheid mogelijk. Wat nu zo gaaf is, is dat je met journaling je patronen in je gedrag kunt opmerken die je wellicht helemaal niet helpen. Daarnaast helpt het je betere en bewustere keuzes maken.

Door een dagboek bij te houden, kunnen we onze stress beter beheersen (wat van invloed is op onze vitaliteitsniveau). Onderzoeken hebben aangetoond dat expressief schrijven (zoals een dagboek bijhouden) gedurende 15-20 minuten per dag onze immuniteit kan opbouwen, onze bloeddruk kan verlagen en onze leverfunctie kan verbeteren. 

De voordelen

1. Journaling helpt ons om ons leven te herinneren.

Helemaal in deze bizarre tijden lijkt wel of we continu in een Groundhog Day leven. Het voelt of alle dagen hetzelfde zijn. Maar door te schrijven en terug te lezen zal je merken dat je veel hebt meemaakt of doet dan je eigenlijk dacht. 

2. Journaling maakt de weg vrij voor ons creatieve zelf

Yep, ik hoor je denken. Creatief ik? Maar geef jezelf de ruimte om alles, maar dan ook alles, op te schrijven. Het opschrijven van je gedachtes is een goede oefening om je innerlijke criticus het zwijgen op te leggen. Jouw gedachtes zijn voor jou en niemand anders dan voor jou, dus wat maakt het uit of ze slordig, kort of ongeïnspireerd zijn? Als je vaker een soort ‘brain dump’-schrijft dan zul je merken dat inspiratie je aan komt waaien. Echt try it!

3. Journaling is een hulpmiddel voor metamorfose

Yep, het klinkt wat groots. Maar je zult merken dat wanneer je elke dag iets gaat schrijven je echt bewuster gaat leven. Het is grappig hoe een vooruitgang zo traag aanvoelt (herkenbaar?) totdat je terugkijkt en inventariseert hoe ver je bent gekomen. Het is alsof de aarde rond de zon draait: we kunnen niet voelen dat we elke dag 1,5 miljoen mijl in de ruimte reizen, maar aan het einde van elk jaar kunnen we zien dat het een lange reis is geweest.

Maar waar begin ik?

Ik hoor je denken, maar hoe moet ik dit doen? Pak als eerst pen en papier erbij. Door te schrijven activeer je creatieve plekken in je brein en kom je vaak tot de essentie van dingen die zich afspelen in ons leven. Wij hebben een aantal vragen voor je opgeschreven. Noteer deze inzichten in je journal en baseer er je beslissingen op.
 
  1. Wat heb je gedaan vandaag?
  2. Waar maak je je druk over?
  3. Waar was je dankbaar voor vandaag?
  4. Waar droom je over?
  5. Welke dingen wil je nog graag doen?

Wij van Let’s Peep willen je natuurlijk een handje op weg helpen, en daarom hebben wij gekozen voor de producten van LSW Londen. Al haar producten zijn ontworpen om een positieve invloed te hebben op de geestelijke gezondheid en self care.

Editor's choice

Kaartspel

De LSW Mind Cards zijn ontworpen om je te helpen bewuster te worden van je gedachtes en gevoelens. Het geeft je tools die nodig zijn om controle te krijgen over je geluk, je te concentreren op het heden en positiviteit te vergroten. Wanneer je vrij in een journal wilt schrijven, dan zijn deze kaarten perfect op je richting te geven! 

Journal 

Offline is the new peace of mind! Ken je deze quote? Gebruik journaling als jouw therapie door de Mind Notes Journal bij LSW Londen. Elke dag (of elke dag als je er zin in hebt, geen druk), vul je je antwoorden in op vier simpele vragen. Elke vraag moedigt intentie, dankbaarheid en perspectief aan. En ze zorgen er allemaal voor dat het idee van een beter leven binnen handbereik is.

Peep your inbox

Schrijf je in voor onze love letters en ontvang 5% korting op je bestelling!

Let's Peep picks

FeelzToys Lea Rabbit Vibrator

FeelzToys | Lea Rabbit Vibrator

Prijs €79,95. Lea biedt G-spot stimulatie én externe stimulatie van de clitoris. Geniet voor een lange tijd probleemloos van gewenste vibraties door de sterke oplaadbare batterij die wel 2 uur meegaat. De motoren van de Lea Rabbit Vibrator zijn uitgerust met fluistertechnologie, dat betekent geen nare geluiden en optimale discretie. Een combinatie van design en uitgebreide vibratie zorgt voor ultiem genot. Lea is 100% waterdicht en daarmee geschikt voor gebruik onder water. Vibrate away…

Dame Products | Pom Flexibele Vibrator

Prijs €94,95. De Pom vibrator past zich helemaal aan aan jouw behoeftes. Gemaakt van zijdezachte siliconen van medische kwaliteit, deze vibrator is 100% waterproof. Deze stille vibrator is zacht, flexibel en buigt zich naar al je wensen met maar één doel. Ultiem genot. Pom is flexibel genoeg om zich aan te passen aan elke beweging die jij wil. Pom is ergonomisch, klein en nestelt zich perfect in de palm van je hand. Gewoonweg place, click en climax….

Let's Peep glijmiddel

Let’s Peep | Waterbasis Glijmiddel 100 ml

Prijs 21,95. Online glijmiddel kopen? Ons glijmiddel is favoriet tussen de lakens en elke andere plek waar jij je lusten botviert. Het glijmiddel is op waterbasis en zit in een flesje van 100 ml, perfect te combineren met je vrouwvriendelijke seksartikelen én het is smaakloos. Dat betekent zacht voor je huid, en voor die van je partner. Door de perfecte samenstelling van ingrediënten is vlekkeloos plezier gegarandeerd. Let’s Peep glijmiddel heeft alle eigenschappen die vrouwen belangrijk vinden: droogt niet snel in en is ideaal voor massage, kneden, strelen en aaien. What not to love?

Read. Shop. Explore.

Intuïtie Guide: Beginnersguide astrologie

“Wat is jouw sterrenbeeld?” Is allang geen zweverige vraag meer. Astrologie is nu officieel een ding. Het checken van astrologie apps is onderdeel geworden van onze ochtendroutine. Maar heb je weleens nagedacht wat het eigenlijk allemaal inhoudt? Wat kan je leren van het verbinden met de kosmos en het begrijpen van onze geboortekaarten? Als je echt geïnteresseerd bent in astrologie, leggen wij je de basisprincipes uit, zodat je zelf op een astrologische reis kan gaan.

Pleasure Meditations ‘Climax’: Tap in op de kracht van de zon, aarde of sterren

Welkom bij deze kosmische climax meditatie. Wanneer we een kosmisch orgasme hebben, laten we de energie van het universum de liefde met ons bedrijven. Het gaat om je lichaam leren, hoe je in kan tappen op de kracht van de zon, de aarde, of de sterren, en die krachten door je heen laten bewegen. Bij een kosmische meditatie is het niet het doel om klaar te komen. Het gaat juist om de reis naar de top, niet om de top zelf.

Pleasure School: Masturberen kun je leren

Als je je seksleven naar een hoger level wil tillen, is glijmiddel een musthave! Wie had ooit gedacht dat zo’n klein beetje vloeistof, zo’n groot verschil kan maken. Wij kunnen niet meer zonder!

Pleasure Meditations Voel de kracht van het vuur

Pleasure Meditations ‘Discover’: Voel de kracht van het vuur

Vandaag gaan we ons onder andere focussen op onze ademhaling. We kunnen namelijk onze ademhaling gebruiken, als een heel krachtig hulpmiddel om verbinding te maken met ons lichaam. Ga lekker op je rug liggen, met je armen naast je en je handpalmen omhoog. Doe je oortjes in, ogen dicht en geniet…

Mijn tweede leven

Pleasure Verhalen: Mijn tweede leven

Britt is nog steeds een laatbloeier. Ze werkt als freelance performer, vocal coach en online marketeer. Met een flinke dosis zelfspot neemt ze jullie mee in haar (vaak ontbrekende) seksleven en de ongemakkelijkheid die komt kijken bij het daten als millennial.

There is a new player in town!

Wij geloven in glijmiddel; heel erg goed glijmiddel. Wat onze glijmiddel zo bijzonder maakt? Het heeft exact de juiste textuur, verpakt in een mooi flesje, en is makkelijk te gebruiken door het handige doseer pompje. Let’s Peep zegt: Let’s get ‘down’ to business!

Maar, onze honger naar meer spetterende producten is nooit gestild. Dus je kunt er de donder op zeggen dat je hier in de toekomst meer moois kunt vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.