hey cutie ♥ gratis verzending vanaf €40,- ♥ verzending €2,95 (NL) €3,95 (BE) ♥ levering binnen 1-3 werkdagen

Pleasure School: Masturberen, de self-care activiteit bij uitstek

Vroeger dachten ze nog dat je er doof van werd, maar ondertussen weten we al langer dat masturbatie meer voor- dan nadelen heeft! De meest voor de hand liggende reden voor masturbatie is natuurlijk dat het gewoon heel erg fijn kan zijn, maar het heeft nog tal van andere positieve effecten.

Masturberen is dé manier om je zelfvertrouwen te boosten. Dit komt door het hormoon oxytocine, ook wel het knuffelhormoon genoemd, die vrijkomt bij een orgasme. Dit knuffelhormoon zorgt ervoor dat je zelfvertrouwen een grote boost krijgt. Naast oxytocine, produceert het lichaam tijdens een sessie me-time ook endorfine, een hormoon die pijnstillend werkt. Dit zorgt er dan ook voor dat indien je last hebt van menstruatiekrampen, masturbatie een natuurlijke manier kan zijn om deze pijn te verlichten. 

Me-time 

Uitgebreid de tijd nemen om te masturberen kan je heel wat wijzer maken. Zo kan je ondervinden wat je echt wel of echt niet fijn vindt, hoe jij het fijnst tot een orgasme komt en waar jouw erogene zones (zones op je lichaam die gevoelens van opwinding teweeg brengen) liggen. Want we hebben namelijk meer aan ons lichaam die we kunnen betrekken bij het seksuele spel dan enkel ons geslachtsorgaan. Door middel van een uitgebreide me-time sessie kan je deze fijne plekken ontdekken, wat weer zorgt voor meer seksueel genot. 

Wat ook erg interessant is, is een handspiegeltje! Met behulp van zo’n spiegeltje kan je zien hoe jouw vulva eruit ziet. Dit kan best wel spannend zijn, want de meeste vrouwen weten niet goed hoe hun eigen vulva eruit ziet. Je kan er echter veel van leren, en het helpt je om nog vertrouwder te worden met je eigen lichaam. Neem eens uitgebreid de tijd om naar je eigen lichaam te kijken en eens te focussen op wat jij mooi vindt aan jezelf. Hoe comfortabeler jij je voelt in je eigen lichaam, hoe beter je aanwijzingen kan geven aan een toekomstige sekspartner en hoe leuker seksualiteit voor jezelf kan worden. Niet te vergeten; vulva’s komen in miljoenen maten en vormen en geen enkele is abnormaal. Jij mag dus echt wel trots zijn op je eigen vulva.

Sommige mensen vinden het fijn om speeltjes te betrekken tijdens het masturberen. Door vibraties of luchtdrukstimulatie komen sommigen vlot en/of heel intens klaar, anderen vinden het maar niets. Indien het comfortabeler voor je is, kan je het gebruik van een speeltje combineren met glijmiddel. Glijmiddel kan ook zonder speeltje een leuke toevoeging zijn aan je masturbatiesessie. De opties zijn eindeloos. Experimenteer er gerust op los om zo te ontdekken wat voor jou het beste werkt. Iedereen is anders en er bestaat geen standaard handleiding over wat je leuk zou moeten vinden. 

Masturberen omvat dus veel meer dan enkel het stimuleren van je geslachtsdelen met als doel een orgasme te bereiken. Masturberen is een vorm van zelfontdekking en zelfliefde. Met behulp van masturbatie kan je nagaan wat je echt leuk en opwindend vindt en hoe jouw lichaam optimaal kan genieten. Neem eens uitgebreid de tijd, kijk eens naar jouw prachtige lichaam, neem de tijd om te focussen op wat je voelt, fantaseer en bovenal, geniet!

Liefs, Emma

P.S. Na het lezen van deze blog toe aan een nieuw hoogtepunt? Bekijk dan eens onze shop!

< previous hot news

next hot news >

There is a new player in town!

Wij geloven in glijmiddel; heel erg goed glijmiddel. Wat onze glijmiddel zo bijzonder maakt? Het heeft exact de juiste textuur, verpakt in een mooi flesje, en is makkelijk te gebruiken door het handige doseer pompje. Let’s Peep zegt: Let’s get ‘down’ to business!

Maar, onze honger naar meer spetterende producten is nooit gestild. Dus je kunt er de donder op zeggen dat je hier in de toekomst meer moois kunt vinden.

  • Let’s Peep Glijmiddel

    21,95
    In winkelmand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.