hey cutie ♥ gratis verzending vanaf €40,- ♥ verzending €2,95 (NL) €3,95 (BE) ♥ levering binnen 1-3 werkdagen

Pleasure School: Seksuele Fantasieën

Seksuele fantasieën… Ze doen wat met je. Ze kunnen heel fijn zijn, maar ze kunnen ook gepaard gaan met intense gevoelens van schaamte. Niet abnormaal, want hoe vaak praten we nu écht met elkaar over de dingen waarover we fantaseren? Bitter weinig.

Emma Vankeirsbilck is een gepassioneerd seksuoloog. Ze werkt in een groepspraktijk in België waar ze consultaties doet en werkt als hulpverlener bij slachtofferhulp. Daarnaast heeft ze ook samen met collega seksuoloog Anke de podcast en instagrampagina “SeksualiTijd”, waarin heel wat onderwerpen over seks, relaties en intimiteit besproken worden.

Zowat iedereen heeft seksuele fantasieën en de mogelijkheden zijn eindeloos; een herinnering, een gedachte, een zelf verzonnen verhaal of een beeld. Ze kunnen spontaan opkomen, maar je kan ze ook zelf oproepen of ze kunnen getriggerd worden door iets wat je ziet, hoort, proeft, ruikt,… Het kunnen realistische en onrealistische fantasieën zijn en zelf niet-seksuele inhoud kan iemand seksueel opwinden. Je kan fantaseren tijdens seks met een partner, maar ook tijdens masturbatie of gewoon op een random moment van de dag.

Het fijne is dat je in een fantasie alles onder controle hebt. Ze zijn écht van jou en dan ook enkel en alleen van jou. Dankzij de wetenschap weten we ondertussen dat de hersenen hét genotsorgaan zijn. Een orgasme speelt zich namelijk af in je geslachtsdelen en in je hersenen. Eens je van dit feit op de hoogte bent, begrijp je nog beter wat voor gigantisch positieve invloed je fantasie kan hebben op de beleving van je (solo)seksualiteit!

Toch maken veel mensen zich zorgen over hun fantasieën. Nergens voor nodig, want er is niets mis met fantaseren. Voor de meeste mensen is er een groot verschil tussen hun fantasie en de werkelijkheid. Een fantasie staat dus niet gelijk aan een wens. Het is niet omdat je ergens over fantaseert, dat je dit ook wil uitvoeren. Misschien roept de gedachte aan het effectief uitvoeren van je fantasie wel afschuw op, of  vind je het net fijn om van je fantasie iets onbereikbaar en dus extra spannend is. Een fantasie is erg onschuldig, hoe gek of extreem deze ook is. Je voor je fantasieën schamen, is nergens voor nodig!

De vraag of jouw seksuele fantasieën wel normaal zijn, is dus eigenlijk niet waar het om draait. Waar het echt om draait, is wat de functie van een fantasie voor jou is. Seksuologen zien er vooral het positieve aspect van in. Fantaseren tijdens masturbatie of een vrijpartij kan ervoor zorgen dat er heel wat positieve stoffen in de hersenen vrijkomen, waardoor een orgasme sneller of intenser kan komen!

To share or not to share?

Moet je je fantasieën met je partner delen of niet? Het antwoord is luid en duidelijk; niets moet, alles mag! Sommige mensen vinden het fijn dat een fantasie enkel en alleen van zichzelf is, dat niemand zich hiermee kan moeien. Het verborgen kantje kan net iets heel fijn zijn en je weet immers nooit hoe je partner zou reageren. Je kan er dus voor kiezen een fantasie enkel in je gedachten te laten bestaan. 

Anderzijds zijn er ook heel wat voordelen aan het delen van je fantasie. Praten over je fantasie op zich kan heel intiem en opwindend zijn. Het kan de spanning in je relatie verhogen. Je partner leert je op seksueel vlak ook beter kennen door te weten waarover jij fantaseert. Indien je fantasie ook effectief een wens is, krijg je misschien wel de kans je fantasie te beleven met je partner. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je doet wat goed voelt. Deel je fantasie als je die wil delen, en deel hem niet als je dat niet ziet zitten. 

De algemene conclusie mag duidelijk zijn. Fantaseren is niet schadelijk, het heeft bewezen positieve effecten en niets moet. Je kan eindeloos experimenteren en zo elke (solo)sekssessie nog interessanter maken.  Gouden tip van een seksuoloog: Fantaseer er gerust op los en experimenteer met wat fantasieën voor jou kunnen betekenen! ENJOY.

P.S. Na het lezen van deze blog toe aan een nieuw hoogtepunt?Bekijk dan eens onze shop en ga op ontdekkingstocht. Time for pleasure!

< previous hot news

next hot news >

There is a new player in town!

Wij geloven in glijmiddel; heel erg goed glijmiddel. Wat onze glijmiddel zo bijzonder maakt? Het heeft exact de juiste textuur, verpakt in een mooi flesje, en is makkelijk te gebruiken door het handige doseer pompje. Let’s Peep zegt: Let’s get ‘down’ to business!

Maar, onze honger naar meer spetterende producten is nooit gestild. Dus je kunt er de donder op zeggen dat je hier in de toekomst meer moois kunt vinden.

  • Let’s Peep Glijmiddel

    21,95
    In winkelmand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.